6
liści sałaty masłowej
7
pomidorków koktajlowych
1/3
ogórka zielonego
½
opakowania tofu
3
łyżki kukurydzy
2
łyżki kiełków fasoli
1
łyżka kaparów
1
papryka czerwona
2
łyżki oliwy z oliwek
2
łyżki wody
½ łyżeczki bazylia suszona
½
łyżeczki oregano suszone
Koperek
suszony
1
ząbek czosnku
Sól
1
pomidor duży
Sałatę
myję, osuszam. Strzępię na talerzu. Pomidorki koktajlowe przekrawam na pół i
układam na sałacie. Tofu kroję w kostkę i dodaję również. Kukurydzę odsączam z
zalewy i razem z kiełkami układam na sałacie. Ogórka kroję w plastry razem ze
skórką. Kapary odsączam i dodaję też. Z papryki czerwonej wycinam serca i
układam na sałacie. Oliwę, wodę wlewam do słoiczka, dodaję sól, oregano,
bazylię , koperek, sprasowany ząbek czosnku. Całość mieszam energicznie w
słoiku. Sosem polewam sałatkę. Z pomidora dużego obieram skórkę i robię róże do
dekoracji.
pysznie wygląda ta sałatka :) tak wiosennie i świeżo :) musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuń