Uwielbiam polentę i postanowiłam zrobić
ją w papirusie. Strzał w dziesiątkę.
Jedna rada nie solimy polenty bo
papirus jest słony, i robimy 2 cm krążki.
To samo z bakłażanem.
Torcik wyszedł rewelacyjny.
150 gram kaszki kukurydzianej
600 ml wody
2 łyżki startego parmezanu
Bazylia świeża
½ słoiczka suszonych pomidorów z zalewy
1 łyżka masła
2 plastry bakłażana /2 cm grube/
1 kulka mozzarelli
6 pomidorków koktajlowych czerwonych
5 oliwek czarnych
1 opakowanie papirus Winiary
Zagotowujemy wodę i wsypujemy kaszkę kukurydzianą cały czas mieszając.
Jak kaszka zgęstnieje, dodajemy parmezan, masło, pokrojone pomidory
suszone, i bazylię garść.Mieszamy i wlewamy do naczynia.
Ja wykorzystałam butelkę plastykową przecięłam ją i zrobiłam 2 krążki
które zalałam polentą.Jak ostygnie nasza kaszka, wkładamy ją do papirusa
razem z bakłażanem i smażymy na wolnym ogniu.
Po usmażeniu robimy tort, polenta, na to bakłażan, mozzarella, i pomidorki
koktajlowe, listki Bazyli, i oliwki.
Z 3 sztuk pomidorków zrobiłam róże do dekoracji. Smacznego