9
babeczek kruchych
1
mandarynka duża
1
budyń śmietankowy
1
łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej
1
½ szklanki mleka
9
gron winogrona białego
2
kostki czekolady gorzkiej 60 %
Mleko
zagotowuję w garnku. Wcześniej odlewam ½ szklanki mleka i rozrabiam w nim
budyń. Dodaję skórkę pomarańczową. Do gotującego mleka wlewam budyń i
energicznie mieszam. Jak przestygnie trochę wlewam do każdej babeczki.
Mandarynkę obieram, dzielę na cząstki, obieram z błonek i układam na każdej
babeczce. Dodaję po jednym gronie winogrona i kawałku czekolady.
Za naprawdę wesołą i kolorową kuchnię ;)
OdpowiedzUsuńNominuję Twój blog do liebster blog.
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam Kasia
Prześliczne babeczki :)
OdpowiedzUsuńo ja Cie, uwielbiam kruche babeczki :) robiłam w weekend z budyniem :)
OdpowiedzUsuń