½
szklanki kaszy jaglanej
1
pierś z kurczaka
2
pomarańcze
Sól
Pieprz
½
łyżeczki Bazyli suszonej
½
łyżeczki oregano suszonego
½
papryczki chili czerwonej
3
pomidory suszone
5
liści rukoli
Olej
Kaszę
jaglaną gotuję w wodzie w stosunku 2:1 wody do kaszy. Po ugotowaniu studzę.
Pomarańcze obieram ze skóry a cząstki z błonek. Jedną pomarańcze cząstki
blenderuję, dodaję pieprz i polewam kaszę. Całość mieszam. Pozostałe cząstki
pomarańczy dodaję również do kaszy. Pierś z kurczaka marynuję w oliwie, dodaję
sól, pieprz, bazylię, oregano i smażę na patelni. Kroję na małe kawałki i
dodaję do jaglanej kaszy. Papryczkę kroję na cienkie krążki. Dodaję również
pomidory suszone i rukolę. Smacznego
Fajne, kolorowe:)
OdpowiedzUsuńale u Ciebie kolorowo :) apetyczne danie ;)
OdpowiedzUsuńświetne połączenie:)
OdpowiedzUsuńPychota ! Uwielbiam takie lekkie dania :)
OdpowiedzUsuń