1
płat mintaja mrożonego
2
marchewki duże
4
ziemniaki
1
pomidor duży
¼
ogórka zielonego
1
cebula czerwona
½
cukinii
¼
papryki czerwonej
Sól
Pieprz
5
łyżek płatków owsianych górskich
1
łyżka masła
1
cebula biała
¼
szklanki mleka
1
jajko
olej
Ziemniaki
i marchewkę obieram, i myję. Ziemniaki wstawiam w osolonej wodzie i gotuję 30
minut. Marchewkę wkładam do innego garnka, wlewam ½ szklanki wody i gotuję
około 30 minut. Jak trochę przestygnie marchew kroję na paski sitkiem do jarzyn
sałatkowych. Dodaje masło, i trochę soli. Ziemniaki odcedzam z wody, i robię z
nich puree. Cebulkę białą szatkuję przesmażam na oliwie na patelni , dodaję
mleko i wlewam do ziemniaczków. Dokładnie je mieszam. Mintaja odmrażam, i
panieruję najpierw w jajku, potem w płatkach owsianych. Solę, pieprze i smażę
na oliwie. Rybę podaje z ziemniakami, marchewką. Talerz dekoruję ogórkiem,
papryką czerwoną. Róże robię z pomidora czerwonego i cebuli czerwonej oraz
cukinii.
ale fajne danie, pycha :))
OdpowiedzUsuńpiękne-aż żal konsumować :)
OdpowiedzUsuńw płatkach owsianych mmm musi być pycha ;)
OdpowiedzUsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuń