Lekka galaretka, bez cukru, bez laktozy. Jagoda, maliny,mango, wiśnie. Galaretka z tego co było w zamrażalniku.
100 g wiśni mrożonych
100 g jagód mrożonych
1/2 mango
50 g malin mrożonych
200 ml mleczka kokosowego
3 łyżeczki płaskie żelatyny
Żelatynę zalewam 50 ml zimnej wody, zostawiam do napęcznienia, potem rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wiśnie lekko podgrzewam i miksuję blenderem. Dodaję 1/4 żelatyny i mieszam. Przelewam do szklanek. 100 ml mleczka kokosowego mieszam z 1/4 żelatyny. Wylewam na stężały mus wiśniowy. Wstawiam do lodówki. Układam maliny. Mango kroję na kawałki, wlewam 50 ml mleczka kokosowego i miksuję blenderem. Dodaję 1/4 żelatyny. Wylewam na maliny.Wstawiam do lodówki.
Jagody podgrzewam, dodaję 50 ml mleczka kokosowego i miksuję. Dodaję 1/4 żelatyny. Wylewam na mus mango. Wstawiam do lodówki. Przed podaniem dekoruję jagodami.