Na wielkanocnym stole będą w sam raz mielone z jajkiem. Polecam bo są proste i szybkie do zrobienia :-)
60 dkg mięso mielone od szynki
1 cebula mała
1ząbek czosnku
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
1 bułka
1 jajko
1/2 szklanka mleka
1bułka czerstwa
7 łyżek bułki tartej
olej
nadzienie:
5 jajek
Mięso przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, czosnek sprasowany, cebulę pokrojoną, jajko. Bułkę namaczam w mleku. Odsączam na sitku i mocno wyduszam. Dodaję do mięsa. Całość wyrabiam dokładnie. Jajka gotuję na twardo i obieram. Mięso dziele na pięć części i na każdej układam jajko.Sklejam i obtaczam w bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na oleju i obracam z każdej strony.