Inspiracja
½ opakowania mix sałat
2 mandarynki obrane
2 ogórki konserwowe
3 pomidory suszone
4 łyżki małży z zalewy z białego wina
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
4 oliwki zielone
2 oliwki czarne
6 krewetek
Kwiaty nagietka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
Bazylia suszona
Oliwa
Ser lazur
Krewetki smażymy na oliwie 1 minutę, dodajemy sól, pieprz,
bazylie suszoną. Sałatę wykładamy na talerz, dodajemy krewetki, odsączamy z
zalewy małże, dodajemy korniszon pokrojony, suszone pomidory, kwiaty nagietka,
ser lazur błękitny, obrane cząstki mandarynki. Sos robię z oliwy z oliwek,
dodaje ocet winny, sol, bazylie suszoną, całość polewam.Talerz dekorujemy oliwkami zielonymi i pomidorkami koktajlowymi robiąc kwiatka.