1
mandarynka
5
gron winogrona białego
½
banana
2
truskawki
3
biszkopty
150
ml jogurtu naturalnego
3
łyżki płatków owsianych
1
łyżka miodu
1łyżeczka
płatków migdałowych
½
kiwi
Płatki
owsiane i migdały mieszam z miodem. Wykładam na pergamin i wstawiam do
piekarnika na 180 stopni na 15 minut. Po wyjęciu płatki kruszę. Powinny się
ładnie zrumienić w piekarniku. Mandarynkę i banana obieram ze skórki. Dzielę na
cząstki. Do pucharka wkładam mandarynkę, banana, winogrono, pokrojone kiwi.
Oraz jedną truskawkę . Wlewam jogurt. Dwa biszkopty kruszę i wsypuję na jogurt.
Dodaję uprażone płatki z miodem i truskawkę
pokrojoną na plastry. Smacznego
lubię takie pyszne deserki czy śniadania ;D
OdpowiedzUsuńco za widok... aż chce się żyć i jeść :)
OdpowiedzUsuńrewelacja ;)
OdpowiedzUsuńTwój blog jest bardzo kolorowy :) REWELKA!
OdpowiedzUsuń