Koreczki karnawałowe, idealne na sylwestra. Polecam bo są proste do zrobienia i bardzo dobre.Goście będą zajadać ze smakiem.
Wszystkim odwiedzającym bloga życzę w nadchodzącym roku 2015 spełnienia marzeń, planów, dużo uśmiechu, radości z każdego dnia, oraz zdrowia bo jak cenne ono jest sama się przekonałam.
Ja sobie życzę w nadchodzącym roku żeby w końcu udało mi się wyciąć migdały a nie jest to takie proste u mnie, a które dają mi popalić. Może wtedy będę choć odrobiną zdrowsza.
zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
4 cebule
10 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
3 łyżki cukru
1 kg śledzi matias
5 korniszonów z marchewką z zalewy
1 słoiczek podgrzybków w occie
1 mały słoik papryki w zalewie
Do garnka wlewam wodę, dodaję, ocet, pokrojoną cebulkę w krążki, ziele angielskie, liście laurowe,cukier. Zalewę gotuje około pięć minut żeby cebula była miękka. Odstawiam do przestygnięcia
Śledzie mocze w zimnej wodzie 12 godzin.Śledzie odsączam na sitku. Na każdy płat śledzia układam krążki cebulki z zalewy, kawałek papryki, korniszon, plaster marchewki, pół grzybka. Zwijam i spinam wykałaczkami.