20
dkg ryżu białego
1
puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1/3
papryki czerwonej
1/3
papryki zielonej
10
gron winogrona zielonego
9
oliwek czarnych
Sól
1
cytryna
1
łyżka oliwy z oliwek
Ryż
płuczę i gotuję w osolonym wrzątku. W proporcji 2:1 wody do ryżu. Po ugotowaniu
studzę. Dodaje do ryżu sok z połówki cytryny i oliwę. Wykładam na talerz. Na
środek ryżu układam tuńczyka odsączonego z oleju. Paprykę myję, i kroję w
kostkę. Układam zieloną i czerwoną. Winogrono myję i też układam na przemian z
oliwkami. Talerz dekoruję ćwiartkami cytryny. Smacznego
Bardzo fajna propozycja, akurat taka na lunch.
OdpowiedzUsuńAle ładnie:)
OdpowiedzUsuńCudne a że uwilebiam tuńczyka z pewnością pyszne .
OdpowiedzUsuń