czwartek, 6 marca 2014

Wiosenna sałatka z szynką


Sałatka powstała w ramach współpracy 
z  firmą Nove Linia Natura

Produkty z tej linii powstały bez glutenu, bez dodatku fosforanów bez dodatku glutaminianu sodu, bez sztucznych przeciwutleniaczy, bez sztucznych konserwantów bez „E” w składzie produkt. W swojej kuchni stawiam na naturę muszę unikać glutaminianu sodu. Szynka natura mnie zachwyciła, smakuje jak prawdziwa szynka wiejska.













6 plastrów szynki z linii Natura Nove
1/2 pęczka sałaty mix kolorów
5 pomidorków koktajlowych
1 cebula czerwona
1 łyżka fasoli czerwonej z puszki
1 kawałek ogórka zielonego
5 koreczków /cebula, papryka, korniszon/ z zalewy
2 łyżki sosu vinaigrette
1 kawałek sera lazur błękitnego


Sałatę myję i osuszam. Strzępię na talerzu. Cebulę czerwoną obieram i kroję w plastry. Dodaję do sałaty, razem z fasolką czerwoną. Ogórka zielonego kroję w plastry, pomidorki koktajlowe na połówki. Dodaję koreczki warzywne, plastry szynki zwinięte, kawałki sera lazur. Sałatkę polewam sosem vinaigrette.



10 komentarzy:

  1. Mój zestaw czeka na inspirację:-) Twoja przepyszna:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie i kolorowo Madziu, najchętniej wprosiłabym się na porcyjkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolorowo, smacznie i zdrowo :)
    Robisz najlepsze sałatki, bez dwóch zdań...

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajna sałatka, faktycznie wiosenna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super, taki talerz sałatki zjadałbym sama, bo jak się dzielić takimi pysznościami :)

    OdpowiedzUsuń
  6. W sobotę mam gości i chętnie poczęstuje ich Twoja sałatką:))

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak na sałatkę to tylko do Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń