2
szklanki makaronu z 5 zbóż penne
1
pomarańczo
6
pomidorków koktajlowych
2
łyżki orzechów włoskich
1
garść rukoli
3
suszone pomidory z zalewy
½
opakowania sera feta
Listki
Bazyli świeżej
3 łyżki sosu vinegtetteMakaron gotuję w osolonej wodzie al. dente. Odcedzam przelewam zimną wodą. Rukolę myję, osuszam i układam na talerzu. Dodaję makaron penne i garść posiekanych orzechów. Pomarańczo obieram ze skóry, a cząstki z błonek. Dodaję do sałatki. Pomidorki koktajlowe i suszone kroję na pół i też dodaję. Ser feta kroję w kostkę i obtaczam w posiekanej Bazyli świeżej. Sałatkę polewam sosem . Smacznego
ale ładnie wygląda!
OdpowiedzUsuńAleż musi to być pyszne!
OdpowiedzUsuń