2
cytryny
4
marchewki duże
¼
selery
1/3
pietruszki dużej
1
pierś z kurczaka
1,5
litra wody lub rosołu
Sól
Pieprz
½
papryczki chili żółtej
4
liście Rukoli
Marchew
obieram, myję, to samo z selera i pietruszką robię. Wkładam do garnka, razem
z piersią z kurczaka. Wlewam 1.5 litra
wody i gotuję do miękkości około 30 minut. Wyjmuję pierś z kurczaka. Resztę
warzyw blenderuję. Doprawiam solą, pieprzem wlewam sok wyciśnięty z jednej
cytryny. Pierś kroję na kawałki i dodaję do zupy. Dekoruję papryczką chili i
rukolą oraz plastrami cytryny.
Ależ przepiękny kolor :)
OdpowiedzUsuńz cytrynką jeszcze nie robiłam :) pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń