9
dużych pieczarek
1
kulka mozzarelli
1/3
papryki żółtej
1/3
papryki zielonej
9
oliwek zielonych
2
gałązki koperku
1
woreczek kaszy gryczanej
10
dkg kurek mrożonych
½
papryczki chilii
½
łyżeczki oregano suszone
½
łyżeczki bazylia suszona
Sól
Pieprz
Olej
Pieczarki
myję, obieram ze skórki i wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej
wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę. Do przestudzonej kaszy
dodaję paprykę. Kurki przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem, dodaję
bazylię i oregano suszone. Dodaję do kaszy razem z pokrojoną mozzarellą w
kostkę. Pieczarki napełniam farszem i do każdej dodaję oliwkę zieloną i
pokrojoną papryczkę chili. Wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni.
Po wyjęciu posypuję koperkiem pokrojonym.
ale piękne i kolorowe :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa propozycja:-)
OdpowiedzUsuńWiele razy robiłam faszerowane pieczarki, ale nigdy z takim nadzieniem. Wyglądają bardzo smakowicie, z przyjemnością wypróbuję ten przepis i myślę, że moim domownikom przypadną do gustu:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńsuper blog! Taki kolorowy :) Wspaniałe przepisy, zdrowe, w dużą ilością witamin! Pieczarki goszczą dziś u mnie w menu :D
OdpowiedzUsuńPysznie, kolorowo i ciekawie! :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają, muszą być przepyszne!
OdpowiedzUsuń