1
grejpfrut
6
krewetek mrożonych
½
kaszy jaglanej
½
papryki cz chili żółtej
1
garść rukoli
3
pomidory suszone z zalewy
Sól
Pieprz
½ łyżeczki bazylii suszonej
½ łyżeczki oregano suszone
olej
Grejpfruta
myję, przekrawam na pół. Wydrążam środek. Cząstki owocu obieram z błonek.
Potrzebne będą do nadzienia. Kaszę jaglaną gotuje w wodzie w stosunku 2:1 wody
do kaszy. Po ugotowaniu studzę. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję 3 łyżki soku z
grejpfruta. Krewetki odmrażam, marynuję w 2 łyżkach oleju, dodaję sól, pieprz,
bazylię oregano. Smażę na patelni 2 minuty. Do miseczek dodaję ukolę, kaszę
jaglaną, cząstki grejpfruta, krewetki. Papryczkę chili kroję w cienkie paski i
tez dodaję.
wow, ale fajnie całośc się prezentuje ;) super ;)
OdpowiedzUsuń