czwartek, 7 marca 2013

Grejpfrutowe miseczki z krewetkami







1 grejpfrut
6 krewetek mrożonych
½ kaszy jaglanej
½ papryki cz chili żółtej
1 garść rukoli
3 pomidory suszone z zalewy
Sól
Pieprz
 ½ łyżeczki bazylii suszonej
 ½ łyżeczki oregano suszone
olej

Grejpfruta myję, przekrawam na pół. Wydrążam środek. Cząstki owocu obieram z błonek. Potrzebne będą do nadzienia. Kaszę jaglaną gotuje w wodzie w stosunku 2:1 wody do kaszy. Po ugotowaniu studzę. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję 3 łyżki soku z grejpfruta. Krewetki odmrażam, marynuję w 2 łyżkach oleju, dodaję sól, pieprz, bazylię oregano. Smażę na patelni 2 minuty. Do miseczek dodaję ukolę, kaszę jaglaną, cząstki grejpfruta, krewetki. Papryczkę chili kroję w cienkie paski i tez dodaję.

1 komentarz: