1
opakowanie kaszka manna truskawkowa
1
opakowanie budyń śmietankowy
6
dkg mąki
5
dkg masła
2
białka
10
dkg cukru
½
cukru waniliowego
¼
szklanki wody
5
truskawek
2
maliny mrożone
1
kiwi
5
gron winogrono ciemne
2
biszkopty
Miseczki
do deseru robi się prosto i szybko. Z wody i połowy cukru gotuję syrop. Uważać
żeby cukier się nie skarmelizował, studzę. Masło z resztą cukru zwykłego i
waniliowego ucieram, dodaję, syrop , białka i mąkę. Na pergaminie rysuję kółka
około 14 cm średnicy i smaruję je ciastem. Kółka układam na blaszce i piekę
około 10 minut aż się zrumienią. Po wyjęciu wkładam je do miseczek i formuję
kształt. Trzeba to zrobić szybko. Budyń zagotowuję według instrukcji, ale
użyłam mniejszej ilości wody żeby budyń był gęsty. Wlałam go do miseczek i
poczekałam aż ostygnie. Z truskawek zrobiłam płatki które ułożyłam w kształt
kwiatka. Kaszkę manną zalałam wodą i tym razem wlałam mnie wody niż zaleca
opakowanie. Wlałam do foremek serce i poczekałam chwile aż ostygną. Biszkopty rozkruszyłam
i na nich ułożyłam serca z kaszki. Udekorowałam malinami. Kawałkami kiwi
udekorowałam talerz. Z winogrona zrobiłam kwiatka.
ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńszkoda że oczami nie można się najeść... mega!
OdpowiedzUsuńsuper deser :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe :) tak kolorowo że aż się buzia sama uśmiecha :)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńO jejku jak to wygląda!!! Obłęd :D
OdpowiedzUsuń