czwartek, 10 stycznia 2013

Łosoś pod żaglami z puree marchewkowym




1 kawałek filetu z łososia
Sól
Pieprz
1 cebula
Majeranek
Bazylia suszona
1 marchewka
1 łyżeczka masła
1 liść Salaty
3 rzodkiewki
7  oliwek czarnych
1 cytryna
3 pomidorki koktajlowe
1 papryczka chili
Oliwa

Cebule kroje w piórka dodaje, sól, pieprz, oliwę, majeranek, sok z cytryny, bazylie i wkładam do miseczki razem z łososiem i marynuje. Łososia gotuje na parze. Marchewkę gotuje w osolonej wodzie, miksuje blenderem i dodaje masełko. Z sałaty robię, żagiel, z rzodkiewki myszkę, z pomidorków koktajlowych pszczółki. Oliwkami dekoruje talerz, z pomidorka robie różę.  Z cytryny ster. Z papryczki lina od żagla. Smacznego




2 komentarze: