Składniki
1 główka Salaty
4 szt. pomidory, ·1 opakowanie feta,
1 słoiczek mały oliwek
1 ogórek zielony
Rzodkiewki
Koperek Świerzy
2 ząbki czosnku
bazylia suszona
oregano suszone
sól
ocet balsamiczny
Sposób przygotowania
Sałatę poszarpać na drobne kawałki, pomidory pokroić w kostkę, dodać fetę i
oliwki oraz ogórek, rzodkiewki, które także kroimy. Posypujemy koperkiem drobno
poszatkowanym. Polewamy
sosem. Sos
przygotowujemy w słoiczku. Wlewamy do niego oliwę z oliwek extra virgin i wodę.
Proporce pól na pól czyli np. 7 łyżek oliwy i 3 łyżek wody. Dodajemy do tego
sprasowany czosnek, suszoną bazylię i oregano po łyżeczce, do tego 1 łyżeczka
octu balsamicznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz