- 1 pierś z kurczaka
- 1 opakowanie mieszanki warzyw mix
- 2 woreczki kaszy jęczmiennej
- Sól
- Pieprz
- Bazylia suszona
- Oregano suszone
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 5 oliwek zielonych
- Oliwa
Kaszę użyłam w woreczkach i gotowałam ja w osolonej wodzie przez
15 minut. Po ugotowaniu przecinam woreczki i wsypuje kaszę do miseczki.
Kurczaka marynuje dzień wcześniej, żeby przeszedł cebulką, czosnkiem. Pierś
kroję na kawałki, dodaje pokrojoną cebule, sprasowany czosnek, sól, pieprz. Na
drugi dzień przesmażam zamarynowanego kurczaka na patelni około 5 minut i
dodaje mix warzyw, ja użyłam mieszanki chińskiej. Całość przesmażam jeszcze
około 10 minut. Doprawiam solą, pieprzem, oregano suszonym. Na talerz wykładam
kaszę, na to mix z patelni. Talerz dekoruję oliwkami .
Ale smacznie wygląda :) Kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńJestem pełna podziwu... Niby taka prosta potrawa, a pięknie podana i niesamowicie apetycznie wygląda... Aż strach zaglądać tutaj o tak późnej porze ;)
OdpowiedzUsuń