piątek, 27 grudnia 2013
Sos pieczarkowy
50 dkg pieczarek
1 cebula
sól,pieprz
250 ml śmietany 30 % słodka
majeranek opcjonalnie, ja nie dodałam
olej rzepakowy
Pieczarki dokładnie myję, kroję w talarki. W brytfannie małej przesmażam cebulkę pokrojoną drobno, dodaję pieczarki i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem, dolewam śmietanę. Chwilę jeszcze sos podgrzewam. Nie zagotowuje bo śmietana może się zważyć. Można dodać majeranek do sosu, ja bardzo lubię ale cześć rodziny nie więc nie dodałam.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię sos pieczarkowy, ale też nie dodaję majeranku:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
uwielbiam sos pieczarkowy, choc dawno juz nie jadlam na smietanie...:-)
OdpowiedzUsuńpyszny taki sosik, świetny dodatek do mięs i ryby!
OdpowiedzUsuń