poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Krem z groszku z suszonymi pomidorami








½ bulionu warzywnego
400 gram groszku mrożonego
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz
3 suszone pomidory
2 łyżki jogurtu naturalnego grecki
1 cebula
olej

Cebule i czosnek obieram, kroję drobno i przesmażam na oleju na patelni. Dodaję groszek na patelnię i dolewam bulion. Gotuję całość 10 minut. Blenderuję groszek. Doprawiam krem solą, pieprzem. Na talerzu podaję z jogurtem naturalnym i suszonymi pomidorami. Krem bardzo prosty, szybki i zdrowy na obiad

2 komentarze:

  1. uwielbiam krem z zielonego groszku :) pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jako ma cudny kolor! Mi taki nie wyszedł...
    Podoba mi się dodatek suszonych pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń