6
liści kapusty pekińskiej
½
opakowania sera feta
½
papryki czerwonej
10
oliwek czarnych
1
puszka groszek z kukurydzą
4
łyżki sosu vinegrette
Liście
kapusty myję i osuszam, następnie drobno kroję. Układam na talerzu. Paprykę
myję, usuwam środek niejadalny i kroję w kostkę. Dodaje do kapusty razem z
groszkiem i kukurydzą z puszki. Wcześniej odsączam z zalewy. Dodaję oliwki i
pokrojony ser feta. Sałatkę polewam sosem vinegrette
Gdyby nie groszek, lizałabym monitor! :D
OdpowiedzUsuńale wspaniała sałatka :)
OdpowiedzUsuńO jak ja kocham salatki, nie wyobrazam sobie dnia bez nich. A Twoje zjadlabym chyba wszystkie od razu:-)))
OdpowiedzUsuńFantastycznie wygląda! Może odrzuciłabym te oliwki, ale i tak chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńpo takim talerzu sałatki, nic mi już do szczęścia nie byłoby potrzebne :) i na pewno nie rozglądałabym się już za słodyczami :D
OdpowiedzUsuń