1
pierś z indyka
1
szklanka kaszy kuskus
1/2
pomarańcza
1
mała puszka kukurydza z groszkiem
1
papryczka chili
5
suszonych pomidorów
4
liście Sałaty lollo
Sól
Pieprz
Olej
½
łyżeczki bazylii suszonej
½
łyżeczki oregano suszone
Przyprawa
do indyka
1
ząbek czosnku
Pierś
z indyka rozcinam na mniejsze kawałki marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz,
oregano, bazylię, przyprawę do indyka, czosnek rozduszony. Kaszę kuskus zalewam
wrzącą wodą i odstawiam na 5 minut aż napęcznieje. Pierś z indyka grilluję na patelni
grillowej albo grillu elektrycznym około 8 minut. Do kaszy kuskus dodaję sok z
wyciśniętej pomarańczy, pokrojone pomidory suszone, groszek z kukurydzą
odsączony. Doprawiam solą, pieprzem. Pierś z indyka kroję na mniejsze kawałki i
dodaję do kaszy, razem z papryczką chilli. Dekoruję sałatą lollo
Apetycznie wygląda. Lubie większość składników tej sałatki i aż bym teraz pojadła czegoś tak wiosennego! ;-)
OdpowiedzUsuńAleż moja siostra ucieszyłaby się na taki obiad ;) kuskus+indyk - ona to uwielbia :) a do tego te kolorki :)
OdpowiedzUsuńMam w szafce pelne pudelko kaszki kuskus i czeka, az sie za nia wezme. Jakos ciagle o niej zapominam. Jak zwykle Twoja salatka pysznie wyglada:-)
OdpowiedzUsuń