4
jajka
200
ml jogurtu naturalnego
1
pęczek pietruszki
5
łyżek rzeżuchy świeżej
5
liści sałaty lollo
4
pomidorki koktajlowe
Kawałek
ogórka zielonego
20
oliwek czarnych
½
papryczki chili
1
łyżeczka żelatyny
pieprz
Jajka
gotuję na twardo. Przelewam zimną wodą. Kroję na pół, wydrążam żółtka. Do miski
od blendera wrzucam żółtka, dodaję jogurt, pietruszkę umytą, rzeżuchę, pieprz.
Całość blenderuję. Żelatynę zalewam jedną łyżką zimnej wody, następnie dodaję 3
łyżki gorącej wody. Po rozpuszczeniu żelatyny schładzam ją i dodaję do jogurtu.
Wstawiam do lodówki na godzinę. Jajka napełniam farszem, dodaję rzeżuchę i
chilii papryczkę. Podaję z sałatą,i oliwkami czarnymi. Z jednego jajka robię
muchomora. Dekoruję pomidorkami koktajlowymi i kawałkami ogórka zielonego
wiosenne jajeczka :) lubię to :)
OdpowiedzUsuńNawet po Wielkanocy nie mam dosyć jajek. A zwłaszcza takie wiosenne, zielone...:-)
OdpowiedzUsuńPysznie i wiosennie :)
OdpowiedzUsuńJa też nie mam jeszcze dosyć jajek :)