1
pierś z indyka
20
dkg maślaków mrożonych
1
cebula
3
liście Salaty strzępiastej
3
pomidorki koktajlowe
5
oliwek czarnych
½
papryczki chili
1
puszka marchewki drobnej
1
woreczek kaszy gryczanej
Sól
Pieprz
Rzeżucha
1
jajko
5
łyżek bułki tartej
Olej
1
łyżka sosu vinegrette
Pierś
z indyka rozbijam, solę, pieprzę. Maślaki odmrażam. Na patelni na oleju przesmażam
pokrojoną w piórka cebulkę. Dodaję pokrojone drobno maślaki doprawiam.
Przestudzone grzyby wykładam na pierś z indyka. Zwijam, obtaczam w jajku i bułce
tartej. Smażę na oleju. Kasze gryczaną gotuję w osolonej wodzie. Z sałaty robię
sałatkę, dodaję pokrojone pomidorki, chili, oliwki czarne. Polewam sosem
vinegrette, posypuję rzeżuchą. Podaję z małymi marchewkami
Mysza, rzeczywiście jak nazwa Twojego bloga wskazuje, jest tutaj wesolutko, przyjemnie i kolorowo :)) aż się człowiekowi w taki pochmurny dzień jak dziś, robi weselej :))
OdpowiedzUsuńIndyk wygląda wspaniale! A jego otoczka- bajka!
Pozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
ps. dodaje się do podglądaczów :)))
Witam cię smacznie. I dziękuje za miłe słowa :-)
UsuńAle slicznie podane!
OdpowiedzUsuńBardzo zacanie wygląda ta Twoja propozycja, zawartośc talerza optymistyczna, że hej!!
OdpowiedzUsuńAleż pysznie dzisiaj u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na farsz :P super całość wygląda :)
OdpowiedzUsuńAle smakowicie nadziany!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne danie i na dodatek świetnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńTylko zastąpiłabym tą kaszę, bo gryczanej nie lubię, a reszta bomba:-)
OdpowiedzUsuńWow, jak pieknie to wyglada! I te dekoracje:-)))
OdpowiedzUsuń