środa, 17 kwietnia 2013

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną







1 pierś z indyka
20 dkg maślaków mrożonych
1 cebula
3 liście Salaty strzępiastej
3 pomidorki koktajlowe
5 oliwek czarnych
½ papryczki chili
1 puszka marchewki drobnej
1 woreczek kaszy gryczanej
Sól
Pieprz
Rzeżucha
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
Olej
1 łyżka sosu vinegrette

Pierś z indyka rozbijam, solę, pieprzę. Maślaki odmrażam. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną w piórka cebulkę. Dodaję pokrojone drobno maślaki doprawiam. Przestudzone grzyby wykładam na pierś z indyka. Zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju. Kasze gryczaną gotuję w osolonej wodzie. Z sałaty robię sałatkę, dodaję pokrojone pomidorki, chili, oliwki czarne. Polewam sosem vinegrette, posypuję rzeżuchą. Podaję z małymi marchewkami

10 komentarzy:

  1. Mysza, rzeczywiście jak nazwa Twojego bloga wskazuje, jest tutaj wesolutko, przyjemnie i kolorowo :)) aż się człowiekowi w taki pochmurny dzień jak dziś, robi weselej :))
    Indyk wygląda wspaniale! A jego otoczka- bajka!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    ps. dodaje się do podglądaczów :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam cię smacznie. I dziękuje za miłe słowa :-)

      Usuń
  2. Bardzo zacanie wygląda ta Twoja propozycja, zawartośc talerza optymistyczna, że hej!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ pysznie dzisiaj u Ciebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na farsz :P super całość wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo apetyczne danie i na dodatek świetnie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tylko zastąpiłabym tą kaszę, bo gryczanej nie lubię, a reszta bomba:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow, jak pieknie to wyglada! I te dekoracje:-)))

    OdpowiedzUsuń