piątek, 10 stycznia 2014

Sałatka z tofu i kukurydzą pod gwiazdami

Wiosennie za oknem to i wiosna u mnie na talerzu. Po świątecznych daniach w końcu coś dla mnie ha ha. Lekko i zdrowo oraz kolorowo. Czyli to co lubię najbardziej.








1/2 opakowania tofu wędzonego
10 oliwek czarnych
6 liści sałaty maslowej
1/2 papryki czerwonej
7 papryczek chili mini z zalewy
1/2 puszka kukurydzy
4 łyżki kiełków fasoli z puszki
1 pomidor duży
4 łyżki sosu francuskiego
pietruszka świeża natka
5 pomidorków żółtych koktajlowych

Sałatę myję i strzepię na talerzu. Dodaję pokrojone tofu wędzone, odsączoną kukurydzę i kiełki fasoli. Następnie z papryki wycinam gwiazdki i też dodaję, razem z chili i oliwkami czarnymi. Pomidorki kroję na pół. Układam listki pietruszki, i sałatkę polewam sosem. Z pomidora dużego wycinam różę.

10 komentarzy:

  1. Prawdziwe dzieło sztuki! Też takie sałatki lubię:) Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie i kolorowo, od samego patrzenia człowiek robi się głodny:))

    OdpowiedzUsuń
  3. super, zjadłaby teraz, właśnie wróciłam głodna z pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam sałatki
    Same pyszne rzeczy robisz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak wiosennie u Ciebie:)podziwiam Cię za te gwiazki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale u Ciebie zawsze jest kolorowo. To tak nastraja:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolorowo i pieknie ja zawsze:-) Az sie glodna zrobilam...

    OdpowiedzUsuń
  8. pyszna sałateczka :) też staramy się jeść takie codziennie! tofu jeszcze przede mną :)

    OdpowiedzUsuń