piątek, 3 stycznia 2014

Roladki z kaszą i porem










3 piersi z kurczaka
1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
1 por biała część
sól, pieprz
1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
3 papryczki chili miniaturki
olej rzepakowy

Piersi z kurczaka delikatnie rozbijam tłuczkiem. Kaszę jęczmienną przelewam zimną wodą, następnie wsypuje do garnka, dodaję 1 łyżkę oleju, szczyptę soli, i szklankę wody. Jak kasza wchłonie wodę, wstawiam ją pod koc na około 30 minut. Por myję i drobno kroję. Przesmażam na patelni na oleju i mieszam z kaszą ugotowaną. Doprawiam solą, pieprzem. Na rozbitą pierś układam farsz, i po jednej papryczce. Roladki zwijam, i obtaczam w rozbełtanym jajku, następnie obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na rumiany kolor.

7 komentarzy:

  1. Dopisuję do przepisów czekających na zrobienie. Bardzo interesujący pomysł z kaszą w środku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Z porem robiłam i były pyszne, z kaszą jeszcze nie, ale nic straconego.
    Madziu pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kurcze glodna sie zrobilam:-) A Ty jak zwykle tak pieknie podalas:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam roladki, pysznie podane ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale apetyczne te roladki, muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń