Nie przepadam za łososiem, ale z porami i pesto, do tego czosnek zapiekany powiem tak było pyszne.
1 kawałki filetu z łososia
4 łyżeczki pesto z rukoli
1 por biała część
3 pomidory czerwone an gałązkę
Kilka pomidorów żółtych koktajlowych
1 ząbek czosnku
1 papryczka chilli
Koper świeży
Sól
1 cebula biała
1 łyżeczka majeranku
1 łyżka masła
½ cytryny
Filety z łososia marynuję, dodaję sól, sok z cytryny,
majeranek, pokrojoną cebulę, 1 ząbek czosnku sprasowany, koperek pokrojony.
Odstawiam na noc.
Por myję, kroję na talarki, przesmażam na maśle. Do naczynia
żaroodpornego wkładam por, dodaję kawałki łososia który smaruję pesto. Układam
pomidory czerwone i żółte, papryczkę chili, ząbki czosnku w skorupkach.
Wstawiam do piekarnik na 30 minut. Temperatura 200 stopni. Dekoruję koperkiem.
zaburczało mi bardzo w żołądku na takie danie, bardzo lubię bo jest ryba i dużo warzyw, mój styl mniam
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, szczególnie, że u mnie też nie lubią łososia.
OdpowiedzUsuńWypróbuję i zobaczę co powiedzą na taką wersje.
Pozdrawiam cieplutko:)
Polecam naprawdę bo ja sama nie przepadam za łososiem, ale w połączeniu z porami i pesto zyskuje na smaku :-)
Usuńmy bardzo lubimy łososia, ale takiej wersji jeszcze nie jedliśmy :) trzeba będzie spróbować!
OdpowiedzUsuńTak podanego łososia jeszcze nie próbowałam. Ciekawi mnie połączenie jego smaku z pesto... Ale wygląda na to, że jest smaczny :))
OdpowiedzUsuńPycha.
OdpowiedzUsuńPrawdziwa uczta :) ! I te dodatki - same witaminki :)
OdpowiedzUsuńa ja łososia uwielbiam i chętnie skusiłabym się na kawałeczek Twojego dania ;)
OdpowiedzUsuńJa łososia w pesto już robiłam ale niestety bez takich warzywnych dodatków... muszę następnym razem skorzystać z Twojego przepisu .
OdpowiedzUsuń