wtorek, 15 października 2013
Kanie w panierce
Moje ulubione grzyby, Kanie zwane tez sowami. Mogłabym je jeść i jeść. Są lepsze od kotletów schabowych :-)
3 kapelusze grzybów Kanie
1 jajko
7 łyżek bułki tartej
sól
pieprz
1/2 papryki czerwonej
3 liście sałaty
5 oliwek zielonych i czarnych
4 pomidorki koktajlowe czerwone i zółte
2 pomidory suszone
koperek świeży
sos balsamiczny
1/2 papryczki chili
olej rzepakowy
Kapelusze grzybów myję delikatnie, osuszam. Panieruję najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Solę, pieprzę i smażę na patelni na rumiany kolor. Kapelusze dekoruję sercami z papryki czerwonej. Podaję z sałatką z salaty, pomidorków koktajlowych, oliwek, z suszonymi pomidorami, koperkiem. Polewam sosem balsamicznym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O tak, to smaczny pomysł na grzyba, w ten sposób przyrządzam boczniaki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kotleciki z kani- niestety moje dziewczyny nie ich chcą jeść :(
OdpowiedzUsuńDzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na m.kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena
OdpowiedzUsuńmoje smaki !!!!!!!!!!!!!!! super :)
OdpowiedzUsuńTyle słyszałam o smażonych kaniach, ale jeszcze nigdy nie miałam okazji ich spróbować. Kurcze, muszą być na prawdę pyszne :))
OdpowiedzUsuńzdecydowanie lepsze niż schabowe :) kani nie jadamy za często ponieważ mama się boi, ale boczniaki jak najbardziej!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kanie,ale jakoś mi w tym roku umknęły.Muszę poszukać na rynku.Przypomniałaś mi je tym przepisem.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńTeż je lubię :)
OdpowiedzUsuńSuper! :) też lubię te grzybki :)
OdpowiedzUsuńp.s. robisz świetne zdjęcia :)) pozdrawiam