poniedziałek, 6 października 2014

Gulasz z grzybami

Jesienny gulasz z grzybami i warzywami. Polecam moja rodzina się w nim zakochała. Zrobiłam go za mało tak na próbę. Polecam także wegetarianom bo to gulasz bez mięsa.







20 dkg podgrzybków małych
1 papryka czerwona
1/2 papryki zielonej
5 różyczek kalafiora dużych
2 cebule
15 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
koperek świeży
olej rzepakowy
400 ml bulionu warzywnego

Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na patelni.Dodaję umyte podgrzybki, większe kroję na pół i dalej przesmażam około pięć minut.Dodaję pokrojoną paprykę w paski i dalej przesmażam. Dolewam bulion i gotuję około 20 minut. Kalafiora dzielę na mniejsze różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie.Dodaję go pod koniec gotowania się grzybów, razem z pomidorkami. Gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem. Podaję z koperkiem

11 komentarzy:

  1. Piękne grzybki. Ale musi być aromatyczny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fanką grzybów nie jestem, ale tak pięknie podanemu gulaszowi nie mogłabym odmówić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda! Muszę się wybrać na grzyby ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne, ale trochę ciężkie danie. Ale wygląda bardzo apetycznie. :)))

    OdpowiedzUsuń
  5. Kuchnia wesoła i jak gulasz z warzywami kolorowa! Fajny przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj, zjadłabym talerzyk z największą ochotą:)

    OdpowiedzUsuń
  7. lubię takie gulasze jesieni- rozgrzewają idealnie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszna ta Twoja kuchnia ,ale danie!.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda fantastycznie :) Te całe grzybki dodają mu uroku!

    OdpowiedzUsuń