Jesienny gulasz z grzybami i warzywami. Polecam moja rodzina się w nim zakochała. Zrobiłam go za mało tak na próbę. Polecam także wegetarianom bo to gulasz bez mięsa.
20 dkg podgrzybków małych
1 papryka czerwona
1/2 papryki zielonej
5 różyczek kalafiora dużych
2 cebule
15 pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
sól, pieprz
1 łyżeczka majeranku
koperek świeży
olej rzepakowy
400 ml bulionu warzywnego
Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na patelni.Dodaję umyte podgrzybki, większe kroję na pół i dalej przesmażam około pięć minut.Dodaję pokrojoną paprykę w paski i dalej przesmażam. Dolewam bulion i gotuję około 20 minut. Kalafiora dzielę na mniejsze różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie.Dodaję go pod koniec gotowania się grzybów, razem z pomidorkami. Gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem. Podaję z koperkiem
Piękne grzybki. Ale musi być aromatyczny!
OdpowiedzUsuńFanką grzybów nie jestem, ale tak pięknie podanemu gulaszowi nie mogłabym odmówić :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! Muszę się wybrać na grzyby ;)
OdpowiedzUsuńSmaczne, ale trochę ciężkie danie. Ale wygląda bardzo apetycznie. :)))
OdpowiedzUsuńIdealne danie na chłodne, jesienne dni :)
OdpowiedzUsuńKuchnia wesoła i jak gulasz z warzywami kolorowa! Fajny przepis! :)
OdpowiedzUsuńoj, zjadłabym talerzyk z największą ochotą:)
OdpowiedzUsuńlubię takie gulasze jesieni- rozgrzewają idealnie :D
OdpowiedzUsuńPyszna ta Twoja kuchnia ,ale danie!.
OdpowiedzUsuńDanie w sam raz na jesienny obiad:)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie :) Te całe grzybki dodają mu uroku!
OdpowiedzUsuń