wtorek, 4 lutego 2014

Sałatka z orzechami i truskawkami

Sałatka z orzechami włoskimi Kresto i truskawkami. Nie mogę doczekać się lata i truskawek z pola.
Z sosem balsamico idealnie się komponuje polecam.

















8 liści sałaty masłowej
1/3 opakowania sera feta
3 truskawki duże
10 oliwek czarnych
1 cebula czerwona
8 plastrów łososia marynowanego
3 łyżki orzechów włoskich Kresto
3 pomidory suszone
1 kawałek ogórka zielonego
1 łyżka sosu balsamico

Liście sałaty myje i osuszam, następnie strzepię i układam na talerzu. Cebule kroję w piórka, ser feta na małe kwadraty. Truskawki kroje na pół, suszone pomidory na kawałki mniejsze. Plastry łososia zwijam w ruloniki. Dodaje kawałki ogórka zielonego plastry, orzechy włoskie. Polewam sosem balsamico przed podaniem.

9 komentarzy:

  1. pyszne wspomnienie lata :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kusząca ,truskawki ,poezja...

    OdpowiedzUsuń
  3. Ładniutka, smaczniutka tylko trochę szkoda, że truskawki nie maja tego aromatu lata i zerwanych prosto z krzaczka owoców. Trzeba jeszcze trochę poczekać i najeść się do syta.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niestety truskawki to jeden z owoców które mają krótki sezon. Ja nie mogę się ich najeść do syta ha ha

      Usuń
  4. No i co ja mam powiedzieć: oczy same jedzą:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Porcja dla mnie !! tylko ja bez oliwek ślicznie proszę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie salatki, tez czasem robie:-)

    OdpowiedzUsuń