Sałatka z orzechami włoskimi Kresto i truskawkami. Nie mogę doczekać się lata i truskawek z pola.
Z sosem balsamico idealnie się komponuje polecam.
8 liści sałaty masłowej
1/3 opakowania sera feta
3 truskawki duże
10 oliwek czarnych
1 cebula czerwona
8 plastrów łososia marynowanego
3 łyżki orzechów włoskich Kresto
3 pomidory suszone
1 kawałek ogórka zielonego
1 łyżka sosu balsamico
Liście sałaty myje i osuszam, następnie strzepię i układam na talerzu. Cebule kroję w piórka, ser feta na małe kwadraty. Truskawki kroje na pół, suszone pomidory na kawałki mniejsze. Plastry łososia zwijam w ruloniki. Dodaje kawałki ogórka zielonego plastry, orzechy włoskie. Polewam sosem balsamico przed podaniem.
pyszne wspomnienie lata :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:D
OdpowiedzUsuńKusząca ,truskawki ,poezja...
OdpowiedzUsuńŁadniutka, smaczniutka tylko trochę szkoda, że truskawki nie maja tego aromatu lata i zerwanych prosto z krzaczka owoców. Trzeba jeszcze trochę poczekać i najeść się do syta.
OdpowiedzUsuńNo niestety truskawki to jeden z owoców które mają krótki sezon. Ja nie mogę się ich najeść do syta ha ha
UsuńNo i co ja mam powiedzieć: oczy same jedzą:)
OdpowiedzUsuńPorcja dla mnie !! tylko ja bez oliwek ślicznie proszę:)
OdpowiedzUsuńRenata dla ciebie bez oliwek :-)
Usuńuwielbiam takie salatki, tez czasem robie:-)
OdpowiedzUsuń