60
dkg filet z dorsza
1
cukinia
1
cebula duża
1
bułka pszenna
1
jajko
1
ząbek czosnku
7
łyżek bułki tartej
Sól
Pieprz
½
szklanka mleka
olej
Sos
chrzanowy:
1
łyżka mąki pszennej
1
łyżka masła
Woda
1
łyżka chrzanu tartego
Bułkę
moczę w mleku. Dorsza miksuje blenderem razem z bułką. Cebulkę kroję i
przesmażam na oleju. Dodaję do dorsza, razem z startą na tarce cukinią. Dodaję
sprasowany czosnek, sól, pieprz, jajko. Całość mieszam i formuje kulki, które
obtaczam w bułce. Klopsy smażę na patelni. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję
mąkę chwilę przesmażam, dolewam wodę, Chwilę podgotowuję, dodaję sól, pieprz, chrzan.
fajny pomysł na rybkę:)
OdpowiedzUsuńcukinia:) to jest to co lubię:) a w takim połączeniu musiała smakować rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńWow, dorsz z cukinią - super połączenie!
OdpowiedzUsuńprzepysznie :) jeszcze nigdy sama nie robiłam kotletów rybnych, czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńWygladaja bardzo apetycznie i na zdjeciach maja piekny kolor!
OdpowiedzUsuńpewnie o wiele zdrowsze od znanych mi mielonych ;)
OdpowiedzUsuńTo moje smaki. Kotlety mielone - tylko z ryby!:)
OdpowiedzUsuń