1 cukinia
1 opakowanie tofu
1 gruszka
7 pomidorków koktajlowych
5 truskawek
Kilka liści Salaty masłowej
Bazylia świeża
Koperek świeży
Oliwa z oliwy
Bazylia suszona
Oreagno suszone
Sól
Pieprz
Przyrządzamy marynatę do tofu / oliwa z oliwek 3
łyżki, sól, pieprz, oregano, bazylia suszona/ W czasie rozpalania grilla tofu
się marynuje. Gruszkę kroimy na 4 ćwiartki i grillujemy 5 minut, cukinie kroimy
na plastry i grillujemy 3 minuty, tofu grillujemy 5-10 minut. Sałatę myjemy,
szczępimy, układamy na niej pomidorki koktajlowe i truskawki, na to pokrojone
tofu i cukinie. Sos oliwa z oliwek 2 łyżki , i 2 łyżki wody, sól, pieprz,
koperek świeży, bazylia. Całość mieszamy i polewamy sałatkę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz