- 20 dkg wątróbki z kurczaka
- 2 łyżki żurawiny
- 1 sztuka cebula
- sól
- pieprz
- 5 dkg ser lazur
- 1 sztuka pomidorki koktajlowe
- 1 sztuka cytryna
- 1 gałazka oreagno
- 3 jabłka
- Jabłka myjemy, odcinamy kapelusze. Wydrążamy środek. Skrapiamy sokiem z cytryny żeby nam nie ściemniały .Pieczemy około 20 minut temp 200 stopni. Cebule kroimy na piórka przesmażymy razem z wątróbką. Na końcu solimy, pieprzymy. Dodajemy żurawinę i ser lazur. Upieczone jabłka napełniamy farszem i wkładamy na chwile do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Talerz dekorujemy listkami z jabłka i róża z pomidorka
piątek, 21 grudnia 2012
Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz