1 opakowanie ryżu basmati
¾ szklanki kurek
Kawałek sera blue
1 cebula’
5 pomidorków koktajlowych żółtych
10 pomidorków koktajlowych czerwonych
½ papryki czerwonej
½ pęczku pietruszki
1 bakłażan
Sól
Pieprz
Oliwa
Sos Hoisin
Mięta cytrynowa listki
Kwiat malwy
Woreczek ryżu basmati gotujemy około 15 minut w osolonej
wodzie. Kurki należy umyć i podsmażyć z cebulką pokrojoną. Bakłażan kroimy
wzdłuż wydrążamy go ze środka solimy i odstawiamy na pół godziny żeby puścił
soki. Następnie płuczemy go pod wodą zimną i grillujemy około 15 minut z dwóch
stron. Paprykę kroimy na kawałki i mieszamy razem z ryżem i kurkami, oraz
pietruszką pokrojoną. Solimy pieprzymy, dodajemy sos Hoisin. Wydrążony środek
bakłażana podsmażamy na patelni i także
dodajemy do sałatki. Wypełniamy nadzieniem bakłażana dekorujemy pomidorkami
koktajlowymi, kruszymy na to ser blue i kwiat malwy. Talerz dekorujemy
pomidorkami koktajlowymi i bazylią cytrynową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz