160 g mąki
1 jajko
¾ szklanki mleka
1 jajko
¾ szklanki mleka
¾ szklanki wody gazowanej
•
szczypta soli
olej do smażenia
olej do smażenia
1 puszka na raz kukurydzy z fasolą czerwoną
1 puszka kiełków fasoli
1 łyżeczka kurkumy
1/3 pierś z kurczaka
10 dkg kurek
10 Oliwek czarnych
5 pomidorków koktajlowych żółtych
Sos pomidorowy
Por paski
Pieprz
Sól
Ciasto na naleśniki blenderuje: mąkę, jajko, wodę, mleko,
szczypta soli, dodaje kurkume. Naleśniki smażę na oleju wielkopolskim. Pierś z
kurczaka sole, pieprze i smażę. Kroje ją na kawałki. Przesmażam kurki i dodaje
do piersi razem z kukurydzą i kiełkami fasoli. Całość doprawiam sola, pieprzem, i napełniam naleśniki tworząc
z nich kieszonki. Które zawiązuję kawałkiem pora. Podaje z sosem pomidorowym.
Talerz dekoruje Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz