piątek, 21 grudnia 2012

Naleśniki w kieszonkach nadziewane sałatką





160 g mąki
 1 jajko
 ¾ szklanki mleka
¾ szklanki wody gazowanej
szczypta soli
olej do smażenia
1 puszka na raz kukurydzy z fasolą czerwoną
1 puszka kiełków fasoli
1 łyżeczka kurkumy
1/3  pierś z kurczaka
10 dkg kurek
10 Oliwek czarnych
5 pomidorków koktajlowych żółtych
Sos pomidorowy
Por paski
Pieprz
Sól


Ciasto na naleśniki blenderuje: mąkę, jajko, wodę, mleko, szczypta soli, dodaje kurkume. Naleśniki smażę na oleju wielkopolskim. Pierś z kurczaka sole, pieprze i smażę. Kroje ją na kawałki. Przesmażam kurki i dodaje do piersi razem z kukurydzą i kiełkami fasoli. Całość doprawiam sola, pieprzem, i napełniam naleśniki tworząc z nich kieszonki. Które zawiązuję kawałkiem pora. Podaje z sosem pomidorowym. Talerz dekoruje Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz