1 opakowanie kaszy kuskus
¾ szklanki kurek
Kawałek sera blue
1 cebula’
5 pomidorków koktajlowych żółtych
10 pomidorków koktajlowych czerwonych
½ papryki czerwonej
½ pęczku Bazyli
1 bakłażan
Sól
Pieprz
Oliwa
1 łyżka majonezu
5 oliwek czarnych
Pestki dyni
Kaszę gotujemy 15 minut i studzimy. Kurki myjemy i
podsmażamy na patelni razem z cebulą. Bakłażan przekrawamy na pól , wydrążamy.
Solimy i odstawiamy na pół godzimy. Płuczemy pod zimną wodą i grillujemy około
15 minut. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do kasz.. Solimy , pieprzymy.
Wydrążony środek bakłażana przesmażamy na patelni i dodajemy do sałatki z kaszy
razem z majonezem. Wypełniamy bakłażana kaszą dodajemy kurki przesmażone razem
z cebulką Dekorujemy pomidorkami
koktajlowymi , posypujemy serem blue pestkami dyni, i oliwkami czarnymi. Talerz
dekorujemy kwiatkiem z pomidora i listkami Bazyli.
pięknie i kolorowo - super!
OdpowiedzUsuńO, ile nowych potraw ;)) i jak kolorowo :))
OdpowiedzUsuń