5 liści Salaty strzępiastej
7 krewetek
20 dkg malin
1 cebula czerwona
2 pomidory suszone
Sól
Pieprz
4 łyżki oliwy rapso
Orzechy włoskie
5 dkg Ser lazur złocisty
2 łyżki winna czerwonego
1 łyżeczka miodu
5 oliwek
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
Sałatę myjemy , suszymy, strzępimy. Na talerz wykładamy
sałatę, na to maliny połowa, pomidory suszone pokrojone, cebulę pokrojoną,
orzechy włoskie. Krewetki marynujemy w 2 łyżkach oliwy rapso , dodajemy bazylię
suszoną, sól, pieprz i smażymy na patelni około 1 minuty. Jak przestygną
dodajemy do sałatki. Z połowy malin robimy sos. Do rondelka wlewamy 2 łyżki
oliwy rapso, dodajemy maliny i przesmażamy je, dodajemy miód w między czasie
dolewamy wina czerwonego konsystencja ma być gęsta. Całość przecieram przez
sito. Sałatkę polewam sosem. Dodajemy ser lazur złocisty. Talerz dekorujemy
oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz