Jabłka zapiekane z wątróbką, żurawiną i serem lazur
20 dkg wątróbki z kurczaka
2 łyżki żurawiny
1 sztuka cebula
sól
pieprz
5 dkg ser lazur
1 sztuka pomidorki koktajlowe
1 sztuka cytryna
1 gałazka oreagno
3 jabłka
Jabłka myjemy, odcinamy kapelusze. Wydrążamy środek. Skrapiamy sokiem z cytryny żeby nam nie ściemniały .Pieczemy około 20 minut temp 200 stopni. Cebule kroimy na piórka
przesmażymy razem z wątróbką. Na końcu solimy, pieprzymy. Dodajemy
żurawinę i ser lazur. Upieczone jabłka napełniamy farszem i wkładamy na
chwile do piekarnika żeby ser się rozpuścił. Talerz dekorujemy listkami z
jabłka i róża z pomidorka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz