Łososiowe jajka bardzo proste i szybkie. Bardzo lubię jajka nadziewane łososiem wędzonym. Polecam jako wiosenną przekąskę i na kolacje.
6 jajek
200 g wędzonego łososia
1 plaster papryki czerwonej
6 oliwek czarnych
miks sałat
1 łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
2 łyżki serka puszystego
1 łyżka majonezu
Jajka gotuję na twardo w osolonej wodzie. Obieram i odcinam 1/3 jajka. Wydrążam łyżeczką żółtka delikatnie. Połowę łososia kroje w kostkę, dodaję żółtka, majonez, serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Przekładam farsz do szprycy i wyciskam do jajek. Dekoruję kawałkami oliwek, papryki, i natką pietruszki. Układam czubki białka jako kapelusze. Jajka podaję na sałacie.Resztę łososia zwijam w ruloniki i napełniam pozostałym farszem.
Wiosna w pełni, talerz apetyczny i kolorowy, mniam
OdpowiedzUsuńTak pysznych jajek nigdy dość;)
OdpowiedzUsuńPiękne i przepyszne:)
OdpowiedzUsuńDla mnie są idealne :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńCudnie wygladają, aż szkoda je jeść:)
OdpowiedzUsuńPięknie podane :)
OdpowiedzUsuńślicznie podane :)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają, jak najlepsza przystawka! musza też świetnie smakować :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie. Pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńLubię jajka i łososia :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńCudnie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuń