sobota, 4 kwietnia 2015

Jajka z szynką z nadzieniem chrzanowym


Jajka i szynka które robi się bardzo szybko.Z chrzanową nutą charakterystyczną na okres świąteczny. Jajeczka są pyszne, świąteczne, wiosenne. Polecam na świątecznym stole.

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wszystkim smacznego jajka, pogody ducha i radości przy świątecznym stole, zdrowia, dużo słońca w sercu i za oknem.



















4 jajka
150 g serka puszystego
3 łyżeczki chrzanu
5 plastrów szynki gotowanej
5 pomidorków koktajlowych
3 oliwki czarne
1/3 papryki żółtej
natka pietruszki
sól, pieprz biały
5 liści sałaty strzępiastej

Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo.Obieram i kroję na pół. Wyjmuję żółtka łyżeczką. Do miski przekładam żółtka, dodaję serek, chrzan, sól, pieprz i całość miksuję blenderem na puszystą masę. Nadzienie przekładam do worka foliowego i za pomocą szprycy do ciast wyciskam na jajka. Plastry szynki kroję na pół zwijam w rulon i formuję kwiatek. Do środka każdego też wyciskam farsz.Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu. Dodaję jamajka, szynkę polówki pomidorków. Z oliwek kroję paski i układam na farszu, dodaję natkę pietruszki. Układam kawałki papryki.

6 komentarzy:

  1. Śliczne jajka! Zdrowych i spokojnych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepięknie wyglądają te Twoje jajeczka :) Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękna dekoracja i pyszna zarazem

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie wyglądają:)
    Madziu radosnych Świąt Ci życzę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudownie wygląda to wszystko razem :)
    Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  6. U Ciebie zawsze jest tak kolorowo:) Uwielbiam takie jaja.
    Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń