Przepis dodałam w związku z akcją konkursową "Kuchnia z Różan"
1
opakowanie ciasta francuskie
10
dkg boczku wędzonego
20
dkg mielonego
1
cebula
Olej
Sól
Pieprz
2
jaja
1
łyżka startego sera
Boczek
kroję w kostkę i przesmażam razem z cebulką. Mielone doprawiam solą, pieprzem, dodaję
posiekaną pietruszkę. Mielone najpierw chwilę gotuję następnie przesmażam na patelni
, dodaję boczek i całość mieszam. Ciasto francuskie kroję na pół, wkładam do
miseczki dodaję nadzienie z mięsa, wbijam jajko, posypuję serem i sklejam
brzegi. Ja zrobiłam sakiewki. Wstawiam do piekarnika na 25 minut temp 180
stopni. Podaję z cukinią i pomidorkami koktajlowymi.
Przepis pochodzi z powyższej książki.
„Dworek w Różanach to rodzinny
dom Zosi Boruckiej, która żyje tam szczęśliwie z ojcem, swoją dawną nianią
Zuzanną, wśród przyjaciół. Z pasją zajmuje się kwiatowym ogrodem oraz
ekologicznymi uprawami. I marzy o założeniu rodziny z Krzysztofem, którego kocha
od dawna.
Jednak życie bywa przewrotne –
rodzina Boruckich traci ukochane Różany. W Krakowie Zosia zaczyna nowe,
zupełnie inne życie. Czy zazna jeszcze radości i szczęścia? Spełni marzenia o
miłości? Czy otuchę i wsparcie da jej Krzysztof czy Eryk – przyjaciel, który
nie ukrywa, że chciałby być kimś więcej?
mmmm.... wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńTakich pierogów jeszcze nie próbował, chyba najwyższy czas.
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę fantastycznie.
Pozdrawiam i zapraszam również do siebie: kulinarnyblog.pl
Pięknie podane,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają takie koszyczki:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńale fajne:)
OdpowiedzUsuńjak dla mnie rewelacja :)
OdpowiedzUsuńAle extra:-) A ja bez kolacji dzisiaj...;-(
OdpowiedzUsuńMarzena to ja czasami dwie kolacje jem i niestety w nocy tez wrrrr:-)
Usuńpysznie :) i z ciasta francuskiego zdecydowanie szybsze niż tradycyjne :)
OdpowiedzUsuńa ja nie zrozumialam tego przepisu .
OdpowiedzUsuńA czego nie rozumiesz?
Usuń