- 2 gruszki
- 6 łyżek kaszy kuskus
- ½ camembert
- 4 krewetki koktajlowe
- ½ papryczki chili
- 5 pomidorków koktajlowych
- 6 oliwek czarnych
- 3 oliwki zielone
- Tymianek świeży
- 2 łyżki oliwy
- Sol szczypta
- Pieprz szczypta
- ½ łyżeczki oregano suszone
- ½ łyżeczki Bazyli suszonej
- Bazylia listki
- ½ cytryny
Gruszki myję, osuszam i kroję na pół. Wydrążam środek i skrapiam sokiem z cytryny. Gruszki nie ściemnieją. Krewetki marynuję w oliwie, dodaję bazylię i oregano suszone, sól, pieprz, pokrojoną papryczkę chili. Gruszki i krewetki grilluje na grillu elektrycznym. Kaszę kuskus przelewam najpierw zimną wodą, a następnie zalewam wrzątkiem. Powyżej Linii kaszy. Odstawiam na 5 minut, dodaję szczyptę soli. Z grillowane gruszki napełniam kuskusem, dodaję ser camembert, krewetkę i polówkę pomidora. Gruszki układam jeszcze na chwile na grillu, żeby ser się rozpuścił. Talerz dekoruję pomidorkami, oliwkami, i listkami Bazyli. Na każda połówkę gruszki układam gałązkę tymianku.
Pysznie "napakowane" gruszki! :-) Pomysł świetny, tak ładnie to wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
OdpowiedzUsuńCoraz pyszniej u ciebie,gruszka z fajnym nadzieniem,mniam.
OdpowiedzUsuńGenialne, super wykonanie, naprawdę :)
OdpowiedzUsuńWyglądają nieziemsko i te dekoracje, piękne: )
OdpowiedzUsuńśwetnie wyglądają:0 chętnie bym zjadła taką:)
OdpowiedzUsuńbardzo mi się te gruszki podobają :) i zdrowo i pysznie i jeszcze ta krewetka na deser :D
OdpowiedzUsuńO jak to pieknie i smakowicie wyglada!
OdpowiedzUsuńBardzo mi się spodobał ten pomysł na gruszkę, ale nie w deserowym wydaniu. I jeszcze bardzo dekoracyjnie wygląda taka przekąska.
OdpowiedzUsuńo kurcze, nie wpadlabym na to, zeby gruszki grillowac :) super wygladaja ;)
OdpowiedzUsuń