1 bakłażan
1 cukinia
2 pomidory
1 kulka mozzarelli
6 ziemniaków mlodych małych
5 dkg fasoli zółtej
Pietruszka natka
Sól
Pieprz
½ łyżeczki bazyli suszonej
2 ząbki czosnku
Bakłażan i cukinię myję , kroję na plastry. Bakłażana
plastry solę obficie odstawiam na 30 minut. Pod wodą zmywam sól, osuszam,
skrapiam obficie oliwą i grilluję plastry na grillu elektrycznym. Ziemniaki
obieram, fasolkę również i gotuję aldente w osolonej wodzie. Naczynie do
zapiekania smaruję oliwą, układam plastry bakłażana, cukinii, pomidora, sera
mozzarella, oraz plastry ziemniaków. Dodaję pokrojoną fasolkę, posypuję solą,
pieprzem, bazylią, dodaję sprasowany czosnek. Zapiekam 25 minut temp 180 stopni.
Podaję z pietruszką.
Musi być smaczna i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńKocham bakłażana i pewnie nie mogłabym się jej oprzeć...;-)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńo, jak warzywnie! pozytywnie, że tyle kolorów.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Pięknie i smacznie wygląda ta Twoja zapiekanka, pyszna pewnie była :)
OdpowiedzUsuńpyszna, kolorowa, ale bym ją zjadła ;)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa zapiekanka ;) zjadłabym!
OdpowiedzUsuńWykorzystam przepis, potrzebuję czegoś zdrowego i niekalorycznego :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę że przepis ci się podoba, jest zdrowy :-)
UsuńOmniommniom :3
OdpowiedzUsuń