Patelnia rozmaitości tak powinna się nazywać. Wykorzystałam wędzoną rybę maślana która bardzo fajnie łączy się z boczkiem i warzywami. W sezonie kiedy warzyw mamy od wyboru do koloru nie można się ograniczać.
100 g makaronu czarnego nitki
1/4 brokuła
150 g fasolki szparagowej zielonej
250 g bobu
6 plastrów boczku wędzonego
5 pomidorków koktajlowych
sól pieprz
masło klarowane
natka pietruszki
1/3 łyżeczki czubricy czerwonej
Makaron gotuje aldente. Fasolkę obieram wrzucam do gotującej i osolone wody i gotuję aldente, na końcu dodaję różyczki brokuła gotuję dwie minuty i wyłączam gaz. Brokuł dojdzie w gorącej wodzie. Bób też gotuję aldente, po ugotowaniu przelewam go zimną wodą i obieram z łupinek. Na patelni na maśle przesmażam boczek, dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone i rybę obraną. Całość jeszcze chwile smażę doprawiam czubricą, pieprzem. Mieszam z makaronem, dodaję brokuł, fasolkę, bób. Doprawiam jeszcze na końcu, posypuję natką.
wspaniale wygląda ten talerz :)
OdpowiedzUsuń