Szparagi dietetyczne, szybkie i proste do zrobienia na obiad. Z jajeczkiem lekko ściętym i szpinakiem są pyszne. Do tego chrupiące grzanki
1 pęczek zielonych szparagów
4 szparagi białe
3 jajka
2 kromki chleba
1 garść szpinaku
1 ząbek czosnku
1 kawałek sera feta
sól, pieprz
masło klarowane
7 gałązek koper świeży
Szparagi białe obieram, i gotuję w osolonej wodzie pięć minut, dodaję zielone szparagi i gotuję dalej pięć minut razem. Szpinak myję dokładnie, osączam z wody i przesmażam na patelni na maśle, dodaję sprasowany czosnek, doprawiam solą, pieprzem. Chleb kroję w kostkę i przesmażam na patelni na maśle.
Szparagi wyjmuję z wody, przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaję szpinak, posypuje grzankami, wybijam jajka. Solę, pieprzę, posypuje serem feta.Wstawiam na 10-15 minut aż do piekarnika temp 170 stopni aż się zetną a żółtko będzie płynne jeszcze.Przed podaniem posypuje koperkiem.
Kolejny apetyczny pomysł na szparagi ;)
OdpowiedzUsuńNo wygląda to po prostu rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się ta szparagowa uczta! :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja.Szparagi rewelacja
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja na szparagi. :)
OdpowiedzUsuńBajka :)
OdpowiedzUsuńMadziu kolejna pyszna propozycja,
OdpowiedzUsuńPyszne danie:)
Swietny przepis, uwielbiam szparagi i mogłabym je jeśc w każdej postaci
OdpowiedzUsuńPysznie,muszę ponadrabiać zaległości z sezonowymi smakowitościami:)
OdpowiedzUsuń