Zupa bardzo lekka, zdrowa i błyskawiczna do zrobienia. Polecam kiedy szparagów mamy pod dostatkiem.Zakochałam się w tym kremie.
500 g zielonych szparagów
3 szklanki wywaru warzywnego
2 cebule średnie
2 ząbki czosnku
4 łyżki śmietany kremówki
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka masła klarowanego
sól, pieprz
2 łyżki prażonego słonecznika
Szparagi myję kroję na kawałki. Cebule obieram i kroję drobno, przesmażam z czosnkiem na maśle klarowanym. Dodaję szparagi, zalewam bulionem i gotuję 5 minut. Przekładam do wysokiego pojemnika od blendera i miksuję. Podaję ze śmietaną kremówką, odrobiną oliwy i ziarnami słonecznika.
Świetny krem, chętnie bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńAleż apetycznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńod dawna mam ochotę na taki krem :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda! chociaż nie przepadam za szparagami, kusisz mnie tym kremem :-)
OdpowiedzUsuńNie dziwę się, tez uwielbiam szparagi
OdpowiedzUsuńświetne wykorzystanie szparagów, takie kremy są pysznie delikatne w smaku :)
OdpowiedzUsuńmniaaam! Poszalałaś! <3
OdpowiedzUsuńPyszna zupa :)
OdpowiedzUsuńkremu ze szparagów jeszcze nie robiłam,a wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńpo prostu boski<3 ze szparagami uwielbiam krem
OdpowiedzUsuńWspaniała zupa krem. W ogóle masz dużo ciekawych pomysłów na wykorzystanie szparagów! :)
OdpowiedzUsuńA mnie się taki krem nie udaje:(((
OdpowiedzUsuńAga ale dlaczego tobie się nie udaje?
Usuń